معرفی کتاب
ایده عالی مستدام
چگونه ایده های ماندگار بسازیم؟
نویسنده چیپ هیث و دن هیث
در این مقاله به معرفی یکی دیگر از کتابهای تاثیر گذار بر روی کسب و کار و کار افرینی می پردازیم
قبلا از هر چیز به معرفی نویسندگان کتاب بپردازیم . چیپ هیث یک از اساتید دانشگاه استنفورد درزمینهٔ رفتار سازمانی است، اما در این دانشگاه سابقه تدریس و فعالیت در حوزهها مذاکره، استراتژی، استراتژیهای بینالملل و کارآفرینی در سطح شبکههای اجتماعی را هم دارد. وی پیش از ملحق شدن به دانشگاه استنفورد در مدرسه مدیریت و بازرگانی دانشگاه شیکاگو و همچنین دانشگاه دوک تدریس و فعالیت داشت. وی مدرک لیسانس خودش را در رشته مهندسی صنایع از دانشگاه تگزاس و پی اچ دی خودش را هم از دانشگاه استنفورد در رشته روانشناسی اخذ کرده است و برادر او دن هیث یک کار افرین موفق میباشد این دو برادر با ترکیب علم و تجربه کتاب فوق را نوشته اند که دیده عالی از ماندگاری کسب و کار را به ما میدهد.
این کتاب در هشت فصل نشوت شده است .
فصل اول : آنچه ماندگار میشود
در فصل اول این کتاب که نام آن ” آنچه ماندگار میشود” میباشد به این سئوال جواب داده میشود که ایده ها جذاب متولد میشوند یا اینکه جالب ساخته میشوند . شروع این فصل با چند مثال ملموس شروع میشود که باعث حس کنجکاوی خواننده میگردد. خلاصه این فصل را میتوان بصورت زیر بیان کرد.
فصل دوم: ساده
در این فصل از کتاب ایده عالی مستدام به جواب این سئوال که” چگونه مفهوم کلیدی ایده خود را پیدا کنیم ؟” می پردازد بطور نمونه با این جمله از این فصل بسنده میکنیم که ” برای ساده بودن نیازی نیست از کلمات یک بخشی استفاده کنید .منظور ما از ساده بودن این است که فهمیدن مغز ایده باید ساده باشد.”
فصل سوم : غیره منتظره
در این فصل از کتاب ایده عالی مستدام به این سئوال پرداخت می شود که “چگونه توجه مخاطب را به ایده خود جلب کنیم ؟”
در این فصل به دو سئوال اساسی جواب داده میشود که چگونه باید توجه افراد را به خود جلب کرد ؟ و سخت نر از آن ، چگونه این توجه ر حفظ کنیم؟ همچنین در این فصل از کتاب مثال تولید رادیو در جیب که مربوط به شرکت سونی بود مطرح میگردد
فصل چهار : ملموس
در این قسمت از کتاب ایده عالی مستدام به این سئوال که “چگونه ایده خود را واضح و روشن بیان کنیم ؟ میپردازد
قسمتی از این فصل کتاب ” پژوهشگران از جابجا کردن مرزهای تکنولوژی و پیچیده کردن محصولات هیجان زده می شوند ، اما مشتریان عموما به دنبال محصولاتی هستند که آسان و قابل اتکا باشند . تمایلات پزو هشگران و مشتریان همواره جفت و جور نمی شوند”
فصل پنج :معتبر
در این بخش از کتاب ایده عالی مستدام به این سئوال پرداخته میشود که ” چه کار کنیم که افراد ایده ما را باور کنند؟” برای روشن شدن جواب سئوال بالا به تحقیق در خصوص بیماری زخم معده که توسط دوپژوهشگر استرالیای در سال ۱۹۸۰ برای اولین بار مطرح شد ولی کسی به این تحقیق توجه نکرد میپردازد و بعد نتیجه میگیرد که …
فصل شش : احساسی
در این فصل از کتاب ایده عالی مستدام به این پرسش میپردازد که ” چه کار کنیم تا به ایده های ما اهمیت بدهند؟” میپردازد
در قسمتی از این فصل اشاره میکند که ما کاری میکنیم که کلاه تحلیل خود را از سر بردارند. ما همدلی را با افراد خاص ایجاد میکنیم و ….
فصل هفتم : داستانی
در این فصل از کتاب ایده عالی مستدام به این پرسش میپردازد که ” چه کار کنیم تا دیگران بر اساس ایده ما عمل کنند؟.
در این قسمت با اشاره به داستانهای واقعی میپردازد و در اخر نتیجه گیری میکند که داستانها قدرت دو گانه بی نظیری برای شبیه سازی و الهام بخشی دارند و بیشتر وقتها حتی نیاز نیست برای استفاده از این قدرت ها خلاقیت زیادی به خرج بدهید، فقط باید اماده شناسایی داستانهای خوبی باشیم که زندگی هر روز برایمان ایجاد می کند.
فصا هشتم : سخن آخر
در این فصل از کتاب ایده عالی مستدام به ارائه چک لیستی برای خلق ایده های عالی میپردازد
ممنون استاد از خلاصه موجزی که برای این کتاب ارزشمند تهیه کرده بودین
امیدوارمورد استفاده قرار گرفته باشد
درود و خدا قوت
مطالب ارایه شده بسیار خوب و کاربردی بودند
به راستی که کاربرد این مطالب باعث پیشرفت در این حیطه میشود
از شما به خاطر مقالات ارایه شده بسیار سپاسگزار هستیم
از حسن ظن شما سپاسگزارم
استاد عسگری عزیز از این که این کتاب کاملا کاربردی و ضروری را معرفی نمودید از شما بسیار سپاسگزارم.
من این کتاب را مطالعه نموده ام و خلاصه ای که ارائه کرده بودید نمای کلی از این کتاب را در اختیار ما قرار می داد
با تشکر از شما استاد عزیز
با سلام از توجه و ابراز محبت شما سپاسگزارم