google22e3e468f76438ed.html UA-90424312-1

هنر ارتباط

 

هنر ارتباط چیست؟

اولین کار که هر ایرانی در طول حیات خود انجام میدهد گوش دادن و صحبت کردن و یا بعبارتی ارتباط میباشد.شما در بدو تولد با صدای گریه و بعد از آن خواندن اذان در گوشتان ارتباط را با دیگران بقرار میکنید.

حال این سئوال مطرح میشود که ارتباط چیست و ارتباط خوب کدام است

یکی از مشکلات مهم و مطرح در زندگی اجتماعی امروز ه جامع بشری بدلیل عدم دانش هنر ارتباط و درک و فهم انسانها از یکدیگر است حال این زندگی اجتماعی میخواهد خانواده باشد یا مدرسه یا دانشگاه و یا اداره و یا هر جای که دونفر یا بیشترر قرار گرفته اند.

بطور مثال اختلاف بین همسران یا والدین و فرزندان و یا رئس و کارمند و یا ارباب رجوع و کارمند سازمان تمام اینها به یک دلیل میباشد و آن عدم آشنای ما با هنر ارتباط برقرار کردن هست

اکثر روجین از ارتباط کلامی با همسر خود عاجز هستند و نمیدانند که چگونه با همس خود صحبت کنن و یا مادر با فرزندان خود چگونه ارتباط برقرار کنند ، فرزند پیش مادر خود میرود در حالی که مادر در آشپزخانه مشغول کار هست و به فرزند خود با بی اعتنایی برخود میکند و جواب سئوال فرزند خود را بصورت مبهم میدهد و پدر خانواده هم در حالی که کنترل تلویزیون را در دست دارد و مشغول تماشای و عوض کردن کانالهای تلویزیون هست جواب فرزند را بصورت خیلی سرد میدهد،حال انتظار داریم فرزند  ما بتواند با ما ارتباط کلامی درست برقرار کند و یا در مهمانیها درست صحبت کند و بتواند ارتباط برقرار کند ، جالب اینجا است که زن و شو هر این نوع ارتباط فرزند خود را به گردن دیگری میاندازند و خود این مسئله باعث دلخوری و بگو مگوهای طولنی میشود.

ارتباط در واقع یعنی هنر درست گوش گردن و درست و بموقع صحبت کردن است.. تا زمانی که ما هنر ارتباط برقرار کردن و یا بعبارتی درست گوش کردن و به موقع سکوت کردن را یاد نگیریم نمیتوانیم انسان موفقی ه از نظر خانوادگی و چه از نظر همکاری باشید

فکر کنید شما انسان بادانش و کمالاتی باشد ولی وقتی نتوانید آن را درست بیان کنید (ارتباط برقرار کنید) و یا در جلسه ارائه مطلب خود در هنگام سئوال طرف مقابل نتوانیم درست گوش بدهیم ( صورت دیگرهنر ارتباط ) آیا ما موفق خواهیم شد.

یا در منزل همسر شما غذای بسیار خوشمزه ای تهیه کرد و شما بعد از صرف غذا با این جمله که غذای خوشمزه ای در ست کرده اید ، بنظر خود از او تشکر کرده اید ،ولی ایا منظور شما را همسرتان متوجه شده و بعبارتی دیگر شما توانسته اید با همسرتان ارتباط مناسب برقرار کنید و آیا اگر شما بعد از اینکه جمله ” غذای خوشمزه ای دریت کردهاید و خیلی زحمت کشیده اید ومتشکرم ” فکر میکنید همین جمله کوچک چه تاثیری بر ارتباط شما با همسرتان بوجود میاورد.

حال که با اهمیت موضوع مهم و کلیدی هنر ارتباط آشنا شدیم  را هکار های ابتدای ولی کلیدی آن را مطرح میکنیم:

گفتیم هنر ارتباط از بخشهای مختلف تشکیل شده است که دو بخش اصلی آن عبارتنداز

هنر گوش کردن و هنر درس سخن گفتن

کار های که باید در هنگاه گوش کردن رعایت کنیم:

یکی از ضرب المثلهای معرف ما این است که” ما دو گوش داری

هنر ارتباط
هنر,ارتباط

د حتما تمام حواسمان به صحبت مخاطب باشد و به شدت

از بازی کردن با موبایل یا انگشتان خود خوداری کنیم

حالت بدن باید کمی متمایل به مخاطب باشد تا او احساس کند ما به مطلب او علاقه داریم

گاهی با تایید حرکت  سر به مخاطب این حس را بدهیم که به مشکلات و علائق  او آگاه هستیم و خواسته او را متوجه میشویم

در هنگاح صحبت مخاطب از خوردن ویا آشامیدن حتما خوداری کنیم

و بعبارتی تمام حالتی که خودمان میپسندیم برای مخاطب با حساسیت بیشت انجام دهیم

کارهایی که باید در هنگام صحبت کردن با مخطبرعایت کنیم

اول از هم باز به یک ضرب المثل اشاره میکنم ” سخن چون از دل بر آید لاجرم بر دل نشیند”

درصحبت کردن حتما باید اصل صداقت را در بیان و ارتباط مان برای مخاطب  روشن کنیم

در صحبت کردن تا آنجا که امکان دارد بصورت ساده و سلیس صحبت کنیم و از بکار بردن کلامات و یا اصطلاحات خارجی خو د داریی کنیم مگر اینکه جلسه ما بصورت تخصصی باشد.

به یک مقدمه کوتاه به اصل کلامه برسیم

از توهین و افترا در جلساتی که رقبا ما حضور ندارند خود داری کنیم

حتما مطئن شویم که مخاطب صحبتهای ما را درست متوجه شده است و دچار سوئ تفاهم نگردد.

…..

تکنیکهای که گفت شده نکات ابتدایی است که اکثر عزیزان میدانند ولی متاسفانه اجرا نمکنیم و این یکی از بزرگترین خطرات برای مفقیت شخص و کار ما میباشد.

پس بایید به خود قول دهیم که قبل از هر صحبت و یا گوش دادن به این نکات پیش پا افتاده ولی مهم اقدام کنیم

دوستدار شما

درباره نویسنده

با سلام پرویز عسکری نایینی هستم ، مدرس و مشاور کسب وکار با ارئه رویکردهای نوین روز دنیا خوشحال میشوم بتوند به عزیزانی که به مشاور احتیاج دارند کمک کنم

مطالب مرتبط

۲ نظر

  1. فرزانه قهرماني

    مقاله بسیار مفیدی بود ممنون از شما..کجا ..کی ..چه کسی میتواند بگوید به هنر ارتباط نیاز ندارد؟؟

    پاسخ

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *